עונת הגשמים בשיאה, מגפת הקורונה מאחורינו כך נראה, אך במזג האויר הטרופי, אין רגע פנאי והנה קדחת דנגי שוב חזרה לכותרות.
רוב מקרי ההדבקות מתרחשים בין חודשים מאי לספטמבר, כשהשיא נרשם דווקא בחודש הכי גשום בשנה – ספטמבר.
מכיוון שאת השפעות הווירוס חוויתי מקרוב עת בעלי חלה, נראה שהגיע הזמן לכתוב על קדחת דנגי בבלוג ולתת לכם את המידע החשוב לגבי המחלה.
הווירוס עובר דרך עקיצת יתוש, תמיד מיתוש לבן אדם ואין חשש להדבקה בין אדם לאדם.
לפי משרד הבריאות העולמי, נרשמים כ- 50 מיליון מקרים של קדחת דנגי בעולם, כאשר 500 אלף מהם נזקקים לאשפוז וקבלת טיפול תומך.
קיימים 4 זנים של וירוס דנגי. אחרי ההדבקה, המערכת החיסונית מפתחת יכולת להילחם כנגד הזן הספציפי, אך עדיין לא תזהה את שלושת הזנים האחרים. לפי המחקרים, הדבקה חוזרת מסוכנת במיוחד ועלולה להיות קטלנית.
לאורך השנים המדענים ניסו לפתח חיסון יעיל אך ללא הצלחה יתרה. החיסון הקיים מקל עד 82% על תסמיני המחלה ורק עד 79% מונע החרפת המחלה, לכן החיסון הקיים מומלץ אך ורק לתושבי אזורים טרופיים שנדבקו בעבר בווירוס ונמצאים בקבוצת הסיכון.
תסמיני המחלה:
חום גבוה, שלא יורד גם אחרי נטילת תרופות להורדת חום ושיכוך כאבים.
כאבי שרירים חזקים, במיוחד באזור הגב, כאב ראש, חוסר תאבון, חולשה, בחילות והקאות.
אצל חולים רבים מתחילה פריחה באזור הגב שמתפשטת לכל חלקי הגוף.
שיעול ללא נזלת (אחד הסימנים הבולטים שזה דנגי ולא שפעת)
עשה ואל תעשה במידה ויש חשש לדנגי:
בשום פנים ואופן אסור לקחת נורופן, אספירין או כל תרופה אחרת עם החומר הפעיל איבופרופן.
קדחת דנגי משפיעה על טסיות הדם שאחראיות על הליך הקרישה (עצירת הדימום) ומעלה את הסיכון לדימום. אספירין ואיבופרופן מסייעים גם הם לדילול הדם ולכן השילוב של קדחת דנגי ונטילת התרופות הללו עלולים לגרום ל’תסמונת הלם דנגי’ או ‘קדחת דנגי דימומית’ מסכנת חיים. בשלב זה של המחלה, יש צורך בטיפול רפואי דחוף ואשפוז לטובת טיפול תומך.
אז מה כן עושים? לפנות למיון באזור בו אתם נמצאים או אליו הגעתם, לתאר את התסמינים והמקומות בהם שהיתם ב 5-7 הימים האחרונים (שלב הדגירה של המחלה)
למה חשוב לגשת לרופא?
כדי לאבחן אם זה באמת דנגי ולקבל את הטיפול המתאים. הסכנה הכי גדולה היא קדחת דנגי דימומית שגורמת לדימום מאסיבי וקריסת מערכות.
האם יש תרופה למחלה?
לא, אין תרופה מלבד טיפול תומך. מומלץ להקפיד על שתייה מרובה כדי למנוע התייבשות, מנוחה ותרופות להורדת חום וכאב (כאמור לא נורופן, אספירין או תרופות עם חומר פעיל מסוג איבופרופן).
במקרים מסוימים הרופא ימליץ גם על מתן נוזלים דרך הוריד או אשפוז.
תרופות סבתא?
כן, יש! מחקרים רבים הצביעו על זה שעלי פפאיה עוזרים להפחתת התסמינים והחלמה מהירה יותר. כדי להכין את ה”תרופה” צריך להכין חליטה מעלי פפאיה טריים (יש אותם כמעט בכל שכונה בתאילנד). המשקה שמתקבל מר ומומלץ לשתות מהיום הראשון של המחלה.
איך להימנע מההדבקה?
למטיילים ההמלצה הכי טובה היא להשתמש בתרסיסים דוחי יתושים. לאלו שמתגוררים באזורים הטרופיים חשוב להקפיד על ריסוס קבוע באזור המגורים, שימוש בתכשירים דוחי יתושים והתקנת רשתות על החלונות בבית. בנוסף, לא לצאת החוצה בשעות הבוקר המוקדמות או בשקיעה, בשעות האלה היתושים פעילים במיוחד.
אם כבר יוצאים, אז בגדים ארוכים יגנו מפני העקיצות טוב יותר מכל תכשיר.
תפוצה בזמן אמת של הווירוס בלינק: https://t.co/VVQcamtOPL
ועכשיו איך לא, אתם בטח רוצים לשמוע מה קרה לבעלי? על כך צייצתי בטוויטר – מוזמנים לקרוא https://twitter.com/Thailan…/status/1562671593461252097…
כרגיל, בסטוריז באינסטגרם תמצאו את כל התכשירים המומלצים, מחירים ואיפה משיגים