רילוקיישן – טיפים לחיפוש בתי ספר

בתי הספר בפוקט, כנראה הנושא היחיד שניסיתי להתחמק ממנו בכל הפוסטים שלי לגבי רילוקיישן לתאילנד.

נוצר אצלי סוג של סכסוך פנימי מכיוון שכל חמשת ילדיי במסגרות ולכן החשש שלי שבאופן טבעי אייצג את המסגרת שאני בחרתי בצורה טובה יותר על חשבון מסגרות אחרות שכבר פסלתי או לא בדקתי.

אבל השאלות לא פוסקות, במיוחד כעת שיש גל נוסף של משפחות שמתכננות לעבור לתאילנד ואין זה הוגן שאמשיך להתחמק מלענות.

מבחינתי הנושא נפיץ וחשוב לי מאוד לשמור על אובייקטיביות! אז בזמן שאני עובדת על פוסט מקיף על כלל מסגרות הלימוד השונות בפוקט, תהליך שלוקח זמן רב כיוון שיש המון מידע שאני צריכה לרכז, לעבד, לאמת וכמובן לצלם, החלטתי להוציא פוסט מקדים כבר עכשיו, לפחות כדי לספק מידע חשוב ונקודות למחשבה:

  • מה הכוונה לבתי הספר הבינלאומיים בתאילנד?
  • איך בוחרים את המסגרת הנכונה?
  • כמה זה עולה והאם המחיר מוצדק?
  • איך מתמודדים עם העובדה שהילדים לא דוברים אנגלית?
  • איך לדעת האם המסגרת מתאימה לילדינו?
  • האם להירשם מראש או לחכות עד שמגיעים לתאילנד?

תכינו קפה, תפרסו חתיכת עוגה ותתיישבו בנוח על הספה – מתחילים!

באי פוקט יש כ 15 בתי ספר בינלאומיים מורשים, ישנם גדולים ויש קטנים, יקרים יותר, יש את אלו שפחות ויש גם זולים. לכולם בסופו של דבר יש את אותה המנטרה  To Keep The Kids Happyכי כל עוד הילדים מאושרים, ההורים ימשיכו לשלם. לא כך?

אז מה הכוונה? איך שומרים על הילדים שמחים ומאושרים במסגרת החינוך? אם הילד מתעכב עם הגשת העבודה, המורים ייתנו לו עוד זמן, אם קשה לו, הם לא יתעלמו. בשיחות עם הורים, המורים תמיד יציינו כמה הילד חכם, מוכשר ומיוחד. תמיד ידאגו ויפנקו את הילד וכמובן יעודדו להצלחה – זה חשוב שהילד יחזור הביתה עם תעודה טובה. השיעורים מועברים באווירה קלילה, בגובה העיניים עם המון ימי כיף והתנסות.

לכן ההמלצה הראשונה שלי היא: אל תסתנוורו מהאריזה (מבנה, כיתות או צוות שיווק).

כשאתם בוחרים את בית הספר, אתם תשמעו את מה שאתם רוצים לשמוע ותראו את מה שירצו שאתם תראו. אם יש לכם אופציה לבקר בבית הספר, תבקרו. תבקשו לפגוש את המורים שרלוונטיים לילדים שלכם ותתרשמו מהם. בסופו של דבר לא מנהל בית הספר ולא איש השיווק באים במגע ישיר עם הילדים שלכם אלה המורה.

בפוקט טווח המחירים של בתי הספר נע בין 10,000 ועד 100,000 שקל לשנה, לא כולל דמי הרשמה, ביטוחים, מדים וכו’ למה? לבתי ספר הגדולים והיקרים יש את האישורים המתאימים, מורים שהוזמנו מחו”ל, אפשרויות להתקבל לאוניברסיטאות המובילות בעולם וכמובן גם המתחם עצמו נבנה בסטנדרטים בינלאומיים והכי מתקדמים – מרחק שנות אור ממה שאתם מכירים בארץ. כל זה עולה כסף והרבה.

ככל שבית הספר זול יותר כך גם המתחם פשוט יותר, למורים לא תמיד יש את ההשכלה הנדרשת ולפעמים אותו המורה מלמד מספר מקצועות שונים. לחלק מבתי הספר יש אישור לפעול רק במתכונת של בית ספר יסודי, ללא חטיבת ביניים ותיכון, חלקם מעסיקים מורים באופן לא חוקי (ללא אישורי עבודה) ומכיוון שכל זה מוזיל את העלויות, אתם תקבלו הצעת מחיר זולה ומפתה.

לתפיסתי, עד גיל חטיבת הביניים זה לא באמת משנה כמה עולה בית הספר, אם אתם יכולים לעמוד במחיר מבחינה כלכלית והתחושה שקיבלתם מצוות ההוראה חיובית, לכו על זה.

בגילאי חטיבת הביניים והתיכון, החשיבות למסגרת חינוך רצינית, בעלת אסמכתאות ומסלולים טובים להמשך הדרך, עולה. מסגרת שבה המורים לא יוותרו לתלמידים ותמיד ייקחו אותם לקצה מבחינת החומר הנלמד והציונים הנדרשים, צוות שאכפת לו מההצלחה של הילדים ומנתב אותם ללימודים אקדמיים, כדי שלילד בסופו של דבר תהיה אופציה להתקבל לכל אוניברסיטה בעולם.

מה לעשות עם מגבלת השפה? הילדים לא דוברי אנגלית, איך הם יסתדרו בבית ספר בינלאומי?

למעשה, בכל בתי הספר הבינלאומיים הצוות מיומן בהתמודדות עם האתגר הזה, מסיבה פשוטה – ניסיון! בנוסף, רוב בתי הספר מציעים שיעורי אנגלית נוספים, אחרי שעות הפעילות Extra Classes כדי לעזור לילדים החדשים ללמוד כמה שיותר מהר.

מניסיון אישי (עולה חדשה שנכנסה לבית ספר ישראלי בגיל 16)

1. יש עם מי לתרגל את השפה, לומדים אותה מאוד מהר והאוירה הידידותית של בתי ספר הבינלאומיים לגמרי תורמת להצלחה המהירה.

2. על תנסו לעזור לילדים, לדוגמא לימודי חשבון בשפה העברית וזו באנגלית שונים, הדרך שונה, השפה שונה ואתם רק תבלבלו אותם! בזמן שאתם תכעסו שהם לא מצלחים לעשות Multiply הם בכלל קוראים לזה Times אל דאגה, ממילא תוך חודשיים שלושה האנגלית שלהם תהיה טובה משלכם והם יתחילו לתקן אותכם

איך יודעים איזה מסגרת מתאימה לילדים שלכם?

למעשה הכל תלוי במטרה שלכם! אם אתם באים לתקופה קצרה עד שנה, זה לגמרי לא משנה באיזה מסגרת לבחור, כל עוד היא תואמת את האפשרויות הכלכליות שלכם והילדים מאושרים (והם יהיו, באמת לא משנה איפה)

אם הכוונה להישאר לתקופה ארוכה הבחירה תהיה קפדנית יותר. בפוקט (ובכלל בתאילנד) יש מסגרות לפי תוכנית הלימודים הבריטית או לפי התוכנית האמריקאית. אפשר גם למצוא תוכניות לימוד על בסיס המערכת הצרפתית והרוסית. מכאן ההחלטה תהיה לפי התוכניות שלכם לעתיד- אם בהמשך תרצו לגור באירופה או הכוונה שהילד ילמד באוניברסיטה באירופה, תבחרו בתוכנית הבריטית ואם הכוונה להמשיך את הלימודים בארצות הברית או קנדה, תבחרו בתוכנית האמריקאית. אם הכוונה לחזור לישראל, אפשר לבחור בכל תוכנית, למרות שלדעתי התוכנית האמריקאית קרובה יותר לתוכנית הלימוד הישראלית. כמובן שכל זה המלצה כדי להקל על התהליך בהמשך הדרך.

המלצה שלי – הילדים שלי למדו גם בתוכנית הבריטית (בעבר בסין, גם לפי אוקספורד וגם לפי קיימברידג’) וגם בתוכנית האמריקאית (עכשיו בתאילנד), אלו שתי תוכניות שונות מאוד ולדלג בין שניהם היה מאוד מאתגר (במיוחד המעבר מהבריטי לאמריקאי) לכן תבחרו בחוכמה.

האם להירשם לבית הספר מראש, לפני ההגעה לתאילנד?

הכי טוב כמובן לבקר בבית הספר ולהתרשם, אין כמו מראה עיניים ותחושה פנימית. אבל מכיוון ומבחינת הוויזה יותר קל להתחיל את התהליך עוד לפני ההגעה, שווה לשקול את ההרשמה מראש.

המלצה שלי- כמו שכבר ציינתי בתחילת הפוסט, תחקרו! לכל בית ספר יש דף בפייסבוק, תדפדפו, תסתכלו על התמונות, תקראו את הפוסטים שהם מפרסמים, תתרשמו. ברגע שיש לכם תקציב, הבנה באיזה תוכנית לימוד אתם מעוניינים ועוד מספר נקודות שחשובות לכם, קל יותר לצמצם את הרשימה מ 15 בתי ספר ל 1-2 שמדברים אליכם הכי הרבה.

והנה המלצה נוספת – תהיו זהירים עם ההמלצות, לא תמיד הן מגיעות ממקום תמים. לכן אני ממליצה לשאול דווקא את השאלה ההפוכה: ממה אתם לא מרוצים בבית הספר?

עכשיו קצת עליי, ושוב על אף הרצון לשמור על אובייקטיביות, אני מבינה שהפונים אליי רוצים לשמוע את דעתי האמיתי על מסגרת החינוך אותה בחרתי. את בית הספר נאלצתי לבחור בשלט רחוק – עוד כשהיינו בסין. רצינו להתחיל את תהליך הוויזות כמה שיותר מהר והיה לי חשוב שהילדים ימשיכו לימודי סינית (כך צמצמתי את רשימת בתי הספר ל 3) רציתי גם שזה יהיה בית ספר קטן באווירה משפחתית, אחרי בית ספר סיני עם 35 ילדים בכיתה, 5 קומות והמון חוקים קפדניים, רציתי עבור הילדים משהו יותר פשוט ואינטימי, כך הרשימה הצטמצמה ל 2. אחרי עיון בדפי הפייסבוק של בתי הספר היה לי כבר ברור איזה בית ספר אבחר.

כשנחתנו בתאילנד, דבר ראשון ביקרנו בבית הספר, דיברנו עם המנהלת ושמחתי לגלות שבחרתי נכון.

מודה שלא תמיד אני מרוצה! יש מקרים שמצליחים לנגן לי על העצבים, יש לי שיחות עם המנהלת פעם בחצי שנה בהן אני שוטחת את כל הטענות ואז רואה גם את התהליכים שמתבצעים כדי לתקן ולשפר. מידי פעם אני בודקת מסגרות אחרות, משווה, מדברת עם הורים, שואלת את הילדים ובסוף מגיעה למסקנה שטוב לנו כאן בבית הספר, לילדים שלי יש מורים אכפתיים, המורים של הגדולים ( 16 ואוטוטו 15) מקפידים לעניין ולאתגר אותם ולמעשה זאת הסיבה העיקרית שאנחנו נשארים נאמנים, למרות שבית הספר כבר מזמן לא כפרי ובכיתות כבר מזמן יש יותר מ 5-10 תלמידים.

עד לא מזמן, נמנעתי מלענות איפה הילדים שלי לומדים, נהניתי שאנחנו הישראלים היחידים, אהבתי את האינטימיות אבל אי אפשר לשמור על זה לנצח. אנחנו כבר לא הישראלים היחידים בבית הספר וכבר אין טעם לא לספר, לכן אני מצרפת לכם סרטון פרסומי של בית הספר כדי שתוכלו להתרשם, לאו דווקא ממנו אלה בכלל מהאופן בו תלמידים לומדים בבתי הספר בפוקט.

אם יש עוד שאלות על מסגרות החינוך, אתם כמובן מוזמנים לשאול.

פורסם על ידי אליה וינברג

על חיי בתאילנד | מטיילת עם מצלמה וסיפור

השאר תגובה