עשה ואל תעשה בתאילנד

פרסמתי פוסט בו סרטון שהפך לויראלי בתאילנד, מדובר על בחורה שיושבת בתוך בית רוחות (המזוזה התאילנדית) מבלי לדעת שהמקום קדוש למקומיים. בנוסף לסרטון צירפתי הסבר קצר על בתי הרוחות של התאילנדים והמטרה הייתה למנוע אירוע דומה מתיירים נוספים. לאחר כשעה הורדתי את הפוסט מכיוון שפנתה אליי בחורה ישראלית, טענה שזאת היא בסרטון וביקשה ממני למחוק. אני יכולה להבין את הבקשה שלה, מדובר בבלוגרית שחוששת לשמה ולמרות שהרגשתי שאם אמחוק את הפוסט, אני חוטאת למטרה של הבלוג שלי- (לספר על תאילנד, על התרבות וכמובן על כללי ההתנהגות) הבנתי את המצוקה שלה והבקשה שלה באמת נגעה לליבי. במקביל סיפרתי לה על הבלוג שלי ומהותו וביקשתי ממנה לספר עליו לקוראים שלה, הלוא התכנים האלו שימושיים למטיילים, חינמים לחלוטין ומטרתם לסייע לאחרים להימנע ממצבים לא נעימים במדינה זרה. לצערי היא פחות התחברה לבקשה שלי וסירבה וגם זה לגיטימי, הנושא נסגר.

מרגע שמחקתי את הפוסט זה מכרסם בי, הסרטון והתמונות מופצות בכל הרשתות החברתיות בתאילנד ובלוגרים חברים החלו לגשש על מה העניין והאם אני מכירה את הסיפור שרץ באתרי החדשות המקומיות. ההרגשה שאי פרסום המקרה יכול בעצם לגרום לעוול למטייל אחר שעלול לעשות את אותה הטעות מעיקה עליי. במקרה שלה הסיפור הסתיים בסרטון ויראלי, במקרה אחר זה יכול להסתיים במעצר, קנס וגירוש.

מה מותר ומה אסור לעשות בתאילנד?

למעשה, יש כל כך הרבה חוקים וכללים שאנחנו לא מודעים להם! כלל אצבע- מה שמקומי עושה לאו דווקא יתקבל בברכה במקרה שתייר, אדם זר, אורח במדינה יעשה.

מה כדאי לדעת כדי שהחופשה לא תסתיים בצורה לא נעימה?

תאילנד היא מדינה בודהיסטית ותושביה מאוד רוחניים. מקדשים, פסלי בודהה, בתי רוחות קדושים וחשובים לתאילנדים. כאשר אתם מבקרים במקדשים תקפידו על לבוש צנוע, אל תגעו בפסלי הבודהה, אל תסובבו להם את גב, תכנסו למקדש ללא נעליים, תנו כבוד לנזירים ואל תנסו לגעת בהם.

גם להוציא פסלי בודהה מהמדינה אסור, למרות שאתם יכולים לקנות אותם בלי שום בעיה בכל חנות.

בשנת 2017 זוג בלוגרים מארצות הברית הצטלמו עם ישבנים חשופים ליד המקדש בבנגקוק. הם נעצרו, הויזות בוטלו והם גורשו מהמדינה.

בתאילנד יש המון פארקים לאומיים ושמורות טבע והכלל הכי חשוב זה להקפיד על הניקיון, לא להאכיל את בעלי החיים והדגים וכמובן לא לגרום נזק לסביבה. בחלק משמורות הטבע אי אפשר לטייל ללא ליווי של נציג הפארק, תקפידו על הנהלים ואל תנסו להתגנב פנימה, מדובר בסכום זעום ממילא. גם בטיולים ימיים, תמיד יש מדריך שמלווה את הקבוצה, לפעמים אותו מדריך אפילו יציע להאכיל את הדגים כדי לגרום להם להתקרב וזה בדיוק מה שקרה לתיירת מרוסיה בטיול לאי ראצ’ה שליד פוקט- היא האכילה דגים בלחם כדי לקבל תמונות מעניינות יותר אבל היום ההוא הסתיים בשבילה במעצר, כנס של 3000 דולר וגירוש מהמדינה. מקרה דומה קרה גם לתיירים מסין.

צלילות ושנורקלינג הם האטרקציות הפופולריות בתאילנד, זו תעשיה שלמה ומפותחת מאוד, אבל תזכרו שאתם האורחים בעולם התת ימי, מותר להסתכל, להנות מהיופי אך אסור לגעת או להרוס, ככה פשוט! בשנת 2020 שני צוללנים זרים (הונגרי ואיטלקי) הצטלמו עם יצור ימי כשהם מחזיקים אותו בידיים, התמונה התפרסמה, הזרים, בעלי עסקים מקופנגן, נעצרו, הויזות בוטלו והתיירים גורשו מהמדינה.

בביקור הראשון שלי בתאילנד נדהמתי לראות בחורות בכל הגילאים משתזפות טופלס בחופי קוסמוי. הבנתי שזה נהוג ואין בזה שום דבר מוזר, תיירים באים להנות בחופשה וכל אחד עושה את זה בדרך שלו. לימים, כשעברנו להתגורר בפוקט, התחלתי לעקוב אחרי אתרי החדשות של המקומיים, הכרתי שכנים ונוצרו חברויות עם המקומיים גיליתי עד כמה הנושא מרגיז ופסול בעיניהם. למעשה להשתזף טופלס או בעירום אסור בתאילנד ועלול להוביל לקנס ומעצר. בנוסף להיכנס לחנות או מסעדה ובכלל להסתובב במרכז העיר בבגדי ים נחשב לגסות רוח. אל תביכו את עצמכם, תתלבשו בהתאם למקום

יש המון דברים שתיירים עושים למרות שאסור, כמו לנהוג על אופנוע ללא רישיון או קסדה, כמו להטיס רחפן ללא אישורים מתאימים או ללא בדיקה מקדימה אם האיזור בכלל מותר להטסה, כמו עישון נרגילה או סיגריה אלקטרונית (לא לדבר על סמים), שהייה בתאילנד יותר מ-30 יום ללא ויזה לילדים וכו’. כל זה באמת עובד עד שמישהו נתפס ואז הטיול הופך לסיוט.

אני ממש ממליצה לבדוק את החוקים לפני ההגעה למדינה, אל תסתמכו על הסיפורים שמישהו טייל ובשבילו הכל “היה בסדר” ואם יש לכם שאלות, אתם תמיד יכולים לפנות אליי לעצה.

תהנו מהטיול

פורסם על ידי אליה וינברג

על חיי בתאילנד | מטיילת עם מצלמה וסיפור

השאר תגובה