שמורת קלונג פאנום – הפריחה של צמח הרפלסיה

אל תפספסו את הסרטון בתחתית העמוד

צמח הרפלסיה הוא בעצם טפיל ללא שורשים, הרפלסיה ניזון מעורקי צמח גפן הטטראסטיגמה. הוא גדל במשך 9 חודשים עד פריחתו אשר נמשכת כארבעה עד חמישה ימים ומאד רגיש למזג אוויר קיצוני. יש מספר מינים של צמח הרפלסיה אשר גדלים ביערות הגשם של מלזיה, אינדונזיה, סומטרה, פיליפינים וכמובן תאילנד. הפרח נחשב הגדול בעולם וקוטרו מגיע למטר ואף נצפו חריגים בקוטר של שלושה מטרים. בזמן הפריחה, הרפלסיה מפיצה ריח של בשר רקוב ומאובק ע”י הזבובים שנמשכים לריחו.

בשנת 2020 נחשפתי לראשונה לפרח הרפלסיה בזכות חברה יקרה שהיתה בזמנו בעלת ריזורט בשמורת הטבע קאו סוק. התמונות המדהימות והסרטונים עוצרי הנשימה אותן היא העלתה בחשבון האינסטגרם שלה, הביאו אותי להחלטה שאני חייבת לראות את הפרח בעצמי.

כמו לכל טיול, גם הפעם עשיתי עבודת מחקר מאסיבית. למדתי על הצמח עצמו ובנוסף על השמורה שבה הוא גדל, כיצד יודעים מתי הוא פורח, איך מגיעים ובמה זה כרוך. גיליתי שהצמח גדל בשתי שמורות טבע במחוז סוראט-תאני.

שמורת הטבע המפורסמת יותר היא קאו סוק שאכן נמצאת בסוראט-תאני אך זאת הפחות מוכרת קלונג פאנום נחצית במרכזה בין שתי המחוזות סוראט-תאני ופאנג-נגה.

בשנתיים האחרונות עקב הירידה המשמעותית בתיירות, הריינג’רים ממעטים לעלות לפסגה ולבדוק את מצב הפריחה, לכן ביקור בשמורה הפך להיות “מרדף אחרי הפרח” ובשבועות האחרונים מצאתי את עצמי מדרבנת את אחד משומרי היערות לבדוק האם מסתמנת פריחה בקרוב – בסופו של דבר לקחתי הימור, יצאתי אל הדרך עם המון תקווה לראות את הפרח הגדול בעולם.

מידע שימושי:

עלות – 100 בהט למבוגר, 150 בהט עבור ליווי של ריינג’ר

למי זה מתאים – המסלול אינו מתאים לילדים עד גיל 10, מדובר בעלייה חדה וקשה בשטח מיוער וחלק.

מתי הפריחה – בין החודשים דצמבר עד אפריל (החודשים היבשים).

מה לקחת – נעלי הליכה סגורות, בקבוק מים גדול, דוחה יתושים והמון מצב רוח טוב

מתי להגיע – עדיף להגיע מוקדם בבוקר, השמורה נפתחת בשעה 8:30 ובגלל תנאי הערפל השוררים במקום, ההליכה נעימה יותר מאשר בשעות החמות.

מה עוד אפשר לראות – יערות גשם בני מאות שנים, קני טרמיטים, טרנטולות, פטריות וצמחים מיוחדים, מפלים ואם מתמזל גם בעלי חיים בסביבתם הטבעית.

כמו שציינתי, פארק קלונג פאנום פחות מוכר לתיירות החוץ ולכן קשה למצוא דוברי אנגלית במקום, לכן הטיול בג’ונגל מאוד ממוקד – להגיע אל הפרח וחזרה! הריינג’ר לא מתעכב כדי להסביר על הסביבה והצמחייה. על אף זאת אנחנו בחרנו בשמורה זו מכיוון שמסלול ההליכה קצר יותר בהשוואה לשמורת הטבע קאו סוק, שם עלות המדריך גבוהה יותר, המסלול ארוך ומגוון יותר ובנוסף כולל הסברים מפורטים על כל התוואי.

פורסם על ידי אליה וינברג

על חיי בתאילנד | מטיילת עם מצלמה וסיפור

4 תגובות בנושא “שמורת קלונג פאנום – הפריחה של צמח הרפלסיה

השאר תגובה