תאילנד והאומיקרון

האם זן האומיקרון מחסל את תוכניות שיקום ענף התיירות של תאילנד?

חודש יולי עבר ללא ארועים מיוחדים וטפטוף התיירים יצר תחושה של התעוררות. יותר ויותר בתי עסק נפתחו מחדש וכמות הנדבקים הנמוכה הוכיחה שהפעולות שננקטו יעילות.

בנובמבר כבר הרחיבו את התוכנית ואפשרו לתיירים לממש את מסגרת “ארגז החול” במספר מקומות, כמו גם צמצמו את משך הזמן מ 14 ימים לשבוע בלבד.

השיא הגיע בדצמבר, או אז הוכרזה התוכנית המשמעותית ביותר “הבדק וסע” TEST N GO, פתיחת הגבולות לאזרחי 63 מדינות למחוסנים או מחלימים עם בוסטר אשר נדרשו לעבור בדיקת PRC אחת מיד לאחר הנחיתה וכעבור מספר שעות עם הגעת התשובה השלילית, התיירים יכלו לטייל באופן חופשי ברחבי הממלכה.

ואז הגיע אומיקרון וטרף את הקלפים! זה החל במספר מאומתים קטן שהגיעו בטיסות השונות, חלק אותרו כבר בבדיקה הראשונה וחלק אותרו מאוחר מידי כאשר התיירים כבר החלו לטייל במדינה וקצב ההדבקה עלה.

השלטון התאילנדי הגיב במהרה, הקפיא את תוכנית “הבדק וסע” והחזיר את “ארגז החול” לפוקט על מנת לנהל בצורה יעילה יותר את כניסת התיירים. במקביל החמירו את נהלי החגיגות של השנה החדשה במחוזות ובערים.

אלא שאולי כל זה היה מעט מידי ומאוחר מידי, מתמונות שעולות ברשתות החברתיות, בראש השנה האזרחי היו גם מסיבות המוניות “מסיבות הדבקה” ללא כל שליטה על חבישת מסכות, בדיקות חום וכו’.

גם במקרה זה הממשל התאילנדי הגיב במהרה ובכל מחוז עודכנו הוראות שעה.

הממלכה נמצאת כרגע בנקודת הכרעה, מצד אחד, ההתעוררות בענף התיירות הכניסה רוח במפרשים של בעלי העסקים והעובדים, תרמה לתזרים המזומנים של התושבים והחזירה את הפעילות בתחום החשוב כל כך לכלכלת המדינה, מהצד האחר הדאגה לבריאות התושבים והחזרת השליטה על קצב ההדבקה מובילים לרגולציות נוקשות יותר שמרחיקות את התיירים דווקא בחודשים הנחשבים כתקופת השיא בעונה.

לאן נושבת הרוח? ימים יגידו

ומה דעתכם?

פורסם על ידי אליה וינברג

על חיי בתאילנד | מטיילת עם מצלמה וסיפור

תגובה אחת על “תאילנד והאומיקרון

השאר תגובה