בפוסט זה אתמקד באחד הדברים החשובים ביותר למעבר לתאילנד או בעצם לכל מדינה, כיסוי וטיפול רפואי.
כשטסים לטיול של מספר ימים או שבועות ניתן לקנות את ביטוח נסיעות לחו”ל הסטנדרטי, לרוב הוא די זול ומקיף. אך כשמדובר בתקופה ארוכה, צריך לבחור בביטוח טוב שמכסה את כל האופציות האפשריות.
אוסיף הערה חשובה עבור הביטוח נסיעות לחו”ל – אם התכנון לעשות טיולי טרקטורונים, להשכיר אופנוע ים או לקפוץ בנג’י, עליכם לוודא שהביטוח מכסה קטגוריה של ספורט אתגרי.
דיוויד שילדס – אחד הביטוחים היקרים אך הטובים והמקיפים ביותר נכון להיום. הכיסוי של הביטוח רחב, כולל הריון, חיסונים, בדיקות בריאות שנתיות, ייעוץ רפואי בטלפון ועוד. בנוסף הביטוח עובד בתיאום עם המון בתי חולים ברחבי העולם והמשמעות שמספיק להגיע למוסד הרפואי, להציג את הכרטיס ולקבל את הטיפול הדרוש. כל העניין הכספי יהיה מסודר ישירות דרך הביטוח, ללא עיכובים, דמי שירות או אגרה.
כאמור הביטוח לא זול אבל בהחלט שווה כל שקל או דולר.
אנחנו רכשנו אותו לילדים עקב הכיסוי הרחב הכולל כיסוי מלא של הוצאות מעקב וחיסונים לילדים.
כלל ביטוח – חברה ישראלית ותיקה שמציעה ביטוחים גם לטיולים קצרים וגם לתקופות ארוכות. בפעם הראשונה שבה נאלצנו להפעיל את הביטוח היה בטיול הראשון שלנו לתאילנד, אז ש’ אושפז עם קדחת דנגי במצב קשה. כל העניין הכספי סודר ישירות בין בית החולים לביטוח, שכיסה בלי בעיה טיפול של שבוע וחצי בבית החולים של משפחת המלוכה בבנגקוק, בחדר פרטי. לכן, זה גם הביטוח שליווה אותנו בשנים הראשונות של הרילוקישיין בסין/ הונג קונג.
הכיסוי של הביטוח מאוד רחב ודומה לזה של דיוויד שילדס מינוס חיסונים לילדים ותשלום ישיר למוסדות רפואיות.
דבר נוסף שהרשים אותי בביטוח זה ההחזר הכספי עבור טיפולים בדיעבד. כך יצא, שהגשתי בקשת החזר על 2 לידות (14,000$) כעבור 7 שנים, קיבלתי החזר מלא בלי בעיה למרות חוק ההתיישנות.
בנוסף, גם כלל מציעה בדיקות שנתיות, יעוץ רפואי טלפוני, כיסוי לידה, הטסה רפואית, שמירה על זכויות בקופת החולים בישראל ועוד. יתאים למי שעוזב לכמה שנים.
מומלץ מאוד.
ביטוחים תאילנדים מקומיים – יש מגוון גדול של חברות ביטוח בתאילנד שמציעות ביטוחים ברמות כיסוי שונות ובמחירים סבירים. תקופת החברות צריכה להיות לפחות שנה, לרוב תתבקשו לעבור בדיקות רפואיות מקיפות לפני ותקופת המתנה של חודש עד 3 חודשים. רמת הכיסוי תלויה במסלול שתבחרו. ברוב החברות שבדקתי יש 3 מסלולים:
בסיסי– כיסוי רק על האשפוז
רגיל– כיסוי גם על הביקורים אצל רופא וגם על האשפוז
רחב– הכל כולל הכל (אין יעוץ רפואי טלפוני), אלא שאז המחיר יקר ברמה של כלל או דיוויד שילדס, מה שגורם לתעדף את החברות הישראליות.
אנחנו עברנו לביטוח התאילנדי ודי התאכזבנו. הכיסוי הרגיל אומנם די רחב וכולל תקרת כיסוי גבוהה עבור האשפוז עם זאת עבור הביקור במיון זה פשוט לא היה מספיק. יש המון אותיות קטנות בחוזים של חברות הביטוח ואם בביטוח הישראלי או האמריקאי אפשר לקרוא את הכל בשפה מוכרת, בביטוח התאילנדי החוזה הוא בתאילנדית וחלקית באנגלית מתורגמת. כך שלפעמים האותיות הקטנות הכל כך חשובות מתפספסות.
ביטוח תאילנדי נוסף שנאלצנו להפעיל כשהבת שלי נפלה ונפצעה בלחי כיסה רק את הביקור הראשון במיון, כולל רופא, תפרים ותרופות, אך המשך הטיפול- ביקור רופא, חבישות והורדת התפרים נאלצנו לשלם לבד. סך עלות הביקור הראשון עלה לביטוח 7,000 בהט ושאר הביקורים ששילמנו מכיסינו עלו 10,000 בהט.
בין לבין היה לנו עוד ביטוח אמריקאי שעשינו דרך סוכן ישראלי. וכאן אני מוסיפה כוכבית גדולה – אל תעשו ביטוח דרך סוכן שלא נגיש לכם. היינו מבוטחים כשנתיים, ככה לפחות חשבנו. למזלנו, ממש במקרה, גילינו שהחברה בה אנחנו כביכול מבוטחים נמצאת תחת חקירה בארצות הברית ולנו אין כיסוי רפואי. כשפניתי לסוכן הישראלי הוא ידע שהחברה תחת חקירה ושאין לנו כיסוי ועם זאת הוא בחר לא להודיע לנו כלום עד שבעצם אני פניתי אליו. שילמנו לביטוח ולא היינו מבוטחים!!!
למה חשוב הביטוח? מעבר לזה שהחיים שבריריים ואף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה מחר, הרפואה בתאילנד לא זולה עבור הזרים. הדוגמה הכי טובה זה מקרה שאירע לנו לפני כשנה. הבן שלי ננשך על ידי כלב בחוף הים בקו סמוי ונאלץ לעבור טיפול בבית החולים שכלל חבישות, חיסונים וביקור אצל רופאים. בסיכום הכללי, הטיפול בבית חולים פרטי עלה לנו כ 20,000 בהט. חודשיים לאחר מכן הכלבה שלנו קפצה על השליח ושרטה אותו. השליח עבר בדיוק את אותו הטיפול כמו הבן שלי, רק בבית חולים ציבורי. אנחנו שילמנו עבור הטיפול שלו + ימי מחלה 1500 בהט.
ישאל השואל, אז מדוע לא לקחתי את בני לבית החולים הציבורי? אז מעבר להבדל ברמת הציוד והשירות, אנחנו יצאנו כעבור 20 דקות מבית החולים הפרטי, לעומת השליח ששהה בבית החולים הציבורי כשלוש שעות על שריטה.
הרפואה בתאילנד – כשגרתי בישראל עבדתי המון שנים בבית חולים, לכן באופן טבעי אני כל הזמן משווה. אני יכולה לומר בוודאות שבתי החולים הפרטיים בתאילנד ברמה מאוד גבוהה, השירות שמקבלים מעל ומעבר, הציוד הרפואי הוא מהמתקדמים והחדישים בעולם, אך עם זאת קשה למצוא רופא טוב מומחה בתחומו. הם מטפלים מצויין במקרי טראומה, מחלות פשוטות , ניתוחים פלסטיים וביקורים שיגרתיים.
בשונה מהרפואה המערבית, כאן די מהר נותנים מרשם לאנטיביוטיקה, כנראה בגלל מזג האויר הטרופי. סיבה להתקררות בעונה הגשומה תמיד תהיה גשם, מבחינת הרופאים, השילוב שבין הרפואה המודרנית לבין זאת המסורתית ניכרת בכל טיפול רפואי.
חדר המיון (רפואה דחופה) בתאילנד בנוי בצורה שונה, לכן בבתי החולים הפרטיים ההמתנה לקבלת טיפול חירום די מהירה. עניין של מספר דקות משלב הרישום בקבלה ועד תחילת קבלת הטיפול הרפואי, וזאת לא למקרי טראומה, אלא פנייה סטנדרטית על חום גבוה או כאבי אזניים.
דבר נוסף ששונה מבתי החולים בישראל, זה שבית החולים נותן מענה להכל- רופא מקצועי, בדיקות ותרופות. בית מרקחת פתוח 24 שעות לכן את התרופות מקבלים במקום. מאוד נוח שאת התרופות מקבלים בדיוק לפי הכמות הנדרשת ככה שלא נשארים אחר כך קופסאות עם כדורים מיותרים, הכל פשוט, יעיל ומדויק.
באי פוקט יש 3 בתי חולים פרטיים ברמה מערבית.
בנגקוק הוספיטל– אני פחות התרשמתי בעיקר כי מציעים טיפולים מיותרים
סירירוג’ הוספיטל– מגוון רחב של רופאים, כמעט ואין תורים, נמצא צמוד לביג סי, ככה שבזמן ההמתנה לתשובות אפשר ללכת ולטייל במרכז הקניות – לאחרונה נרכש בית החולים ע”י רשת בנגקוק הוספיטל.
דיבוק הוספיטל– מצויין למקרי טראומה ואכן מלקט סביבו תאונות דרכים 24/7. זהו בית חולים קטן יחסית עם זאת אין שם תורים והטיפול תמיד מהיר ומקצועי.
בנוסף יש שני בתי חולים ממשלתיים ברמה טובה.
וואצ’ירה (vachira)– כל המקרי טראומה הקשים, הכשות נחש וכו’ מביאים לשם. הטיפול ברמה גבוהה, הרבה רופאים במקצועות שונים והמחירים משמעותית יותר זולים. ככה שאם אין ביטוח רפואי או הכיסוי שלו לא גבוה, אפשר לגשת לוואצ’ירה. בנוסף זה בית החולים היחיד באי שמחזיק את כל סוגי האנטי ונום (אנטי ארס) במקרה של הכשת נחש.
מישן הוספיטל (mission) – בית חולים נוסף ברמה טובה ובמחירים סבירים. הרבה נשים זרות בוחרות בו ללידה במידה והביטוח הרפואי לא נותן כיסוי.
בית חולים נוסף, ממשלתי אך המבנה עצמו אינו ברמה טובה, הוא פאטונג הוספיטל. בית חולים במרכז פאטונג והוא מצויין למקרי חירום מכיוון שהוא משרת מגוון רחב של האוכלוסיה, אך כמו שציינתי הוא מאוד מיושן ורחוק מלהיות מערבי.
לידה בתאילנד- הרבה נשים, בעיקר ממדינות קרות, מגיעות לתאילנד על מנת ללדת. להעביר את החודשים האחרונים של ההריון במדינה טרופית עם נופים מרהיבים, ללדת בבית חולים פרטי ולא לדאוג ממזג האויר הקר אחרי הלידה – אלו סיבות מצוינות לבחור ללדת בתאילנד.
אני ילדתי את הבת הצעירה בפוקט ואם להשוות ללידה בישראל (2 לידות) היה הרבה יותר מפנק. ללידה בבית חולים פרטי בתאילנד לא צריך לארגן תיק מיוחד, כל מה שהיולדת והתינוק צריכים הם מקבלים במקום. חבילת הלידה כוללת חדר פרטי, רופא-מיילד, צוות רפואי, ביגוד לתינוק, טיטולים, מוצרי טיפוח, ארוחות, עיסויים ועוד. את החבילה צריך לסגור מראש מול בית החולים. מכיוון וחברות הביטוח דורשות תקופת המתנה של כמעט שנה לפני כיסוי ההריון והלידה, יוצא שאת העלויות בסופו של דבר משלמים לבד.
לסיכום, הרפואה בתאילנד ברמה טובה, יש בתי חולים ברמה בינלאומית והשירות אדיב. עדיין, לפעמים קשה למצוא רופאים עם גישה מערבית או כאלה שידעו לאבחן נכון את המחלה או להזמין את הבדיקות הנכונות. לכן חשוב לבחור בביטוח טוב, רצוי גם אפשרות לייעוץ טלפוני עם רופאים מישראל.
רק בריאות!
איזה כיף לקרוא אותך! מתומצת ומפורט!
רציתי לשאול איך זה עובד מבחינת ביקורי רופא שבשגרה? כלומר במקום מגוריי אני רואה כירוג שד אחת לשנה, רופא אאג כל כמה חודשים( בשל בעיה רפואית שיש לי). איך זה עובד בפוקט?
תודה רבה על המחמאות, אני שמחה לדעת שהמידע שלי מעניין.
לגבי ביקורי רופא, בפוקט עדיף לבצע זאת בבית החולים הפרטיים. או ב Siriroj או ב Dibuk. למצוא את הרופא שאת מתחברת אליו או אליה ולתאם את הביקורים הקבועים מולם. כך גם כולנו עושות זאת מול הרופא נשים.
יש גם אפשרות למרפאות פרטיות אבל אני מוצאת את 2 בתי החולים האלו מצוינים, נעימים והכל מתקתק כמו שעון.