במעבר בין תקופת הגשמים (קיץ) לתקופת היובש (חורף) בתאילנד חוגגים את פסטיבל האורות LOY KRATHONG


חג זה מציין את תחילתה של עונת הקציר וסיום העונה הגשומה (כיאה למזרח אסיה, הגידולים ובעיקרם אורז גדלים בעונה הגשומה).מטרת החג היא אמירת תודה, הודיה לאלת המים על שפע הגשם שהעניקה לחקלאים , בקשת סליחה על זיהום המים ותפילה לזכות בברכתה בשנה הבאה. בימים שלפני החג, צצים ברחובות דוכנים לממכר דמוי סירות קטנות העשויות מגזע של עץ בננה (בעידן המודרני מקלקר מצופה בעלי בננה ולאחרונה גם מלחם וופלים) ומקושטות בעלים, פרחים צבעוניים, נרות ומקלות קטורת, אלו נקראים KRATHONG.








את הסירות האלו משיטים במאגרי מים מתוקים, אגמים ובנהרות בהם הזרימה איטית. בנוסף במשך שנים רבות הפריחו בלוני אויר חם (עששיות) העשויים מדפי אורז עם טבליה של דלק מוצק, אך עקב ריבוי שריפות ביערות המקיפים את האגמים, מנהג זה נאסר ואף חוקק חוק המתיר למשטרה לעצור את הפורעים. אם זאת, בצפון תאילנד, בעיר צ’אנג מאי CHIANG MAI (YI PENG) עדיין מקיימים את המנהג בעצימת עין והמחזה של מאות עששיות מופרחות לשמיים מרהיב יותר אפילו מהסצנה בסרט פלונטר TANGLED.

המנהג להשיט את ה KRATHONG החל עוד בתקופה מלכי סוקותאי SUKHOTHAI הממלכה התאית הראשונה שהחלה 1238 (על כך בפוסט אחר), כאשר אחת מנשותיו של המלך הכינה סירה מעלי בננה, קישטה את הסירה בפרחים ומיד בתום עונת הגשמים כשהשמיים ללא עננים ולאור הלבנה בשיא זריחתה, השיטה את הסירה באגם שליד הארמון.בנוסף זהו חג של זוגות, זוגיות ורומנטיקה. זוגות נוהגים להשיט את הKRATHONG תוך כדי שמבקשים זוגיות מוצלחת ואהבה. כמו בכל חג תאילנדי, האירוע מלווה בדוכני אוכל בצמוד למתחמים שליד האגמים וכמובן מוסיקה, הופעות וזיקוקים, הרעיון מאחורי החגיגות הוא לשחרר את הכעסים והתסכולים, להנות ולבלות, לשמוח ולהתחיל דף נקי וחדש ומוצלח יותר וקציר גדול יותר בשנה הבאה
.חג שמח
2 תגובות בנושא “LOY KRATHONG פסטיבל האורות”