בטיחות בדרכים

את תאילנד אני מכירה כבר למעלה מ 15 שנים, בחלק מהזמן כמטיילת ובשנים האחרונות כדיירת קבע. במהלך השנים “זכיתי” לשכור רכבים, בתים, אפנועים, אופנועי ים וגם לצערי להיות מעורבת במספר תאונות דרכים. תאילנד תופסת מקום מאד “מכובד” כמדינה עם כמות גבוהה מאוד של תאונות דרכים. התורם המרכזי לרקורד השלילי הזה הם התיירים, שלא מקפידים על הוראות בטיחות בסיסיות (כמו חבישת קסדה), אינם רגילים לנסיעה בנתיב ההפוך (נהיגה בצד שמאל) ואינם מורגלים לתרבות הנהיגה הקלוקלת של התאילנדים (רמזור כהמלצה וכו’). ישנם גם סיפורי זוועות על מטיילים שנעקצו בידי התאילנדים בזמן החזרת הרכב/אופנוע/אופנועי ים ונדרשו לשלם סכומים גבוהים על שריטות או מכות שנעשו על ידי השוכר כביכול. בפוסט הזה אתן מספר “הוראות בטיחות” שיעזרו לכם להמנע ממצבים בעייתים ו/או לפתור אותם בדרכי נעם.

בראש ובראשונה תזכרו שאתם נמצאים בתאילנד , מדינת השמש והחיוכים ולמרות שבמקרים רבים החיוך לא משקף כלום, תמיד תחייכו!

אל תרימו את הקול ואל תתלהמו! בתרבות התאילנדית לא צועקים. מבחינתם בן אדם שצועק ,מקלל או משתולל -לא מאוזן נפשית והדרך הכי טובה להתמודד איתו היא להתעלם בשלב הראשון או להתכונן לאלימות מצד הצועק במקרה הצורך (הם מתגברים עצמם תוך שניות ב 10-20 חבר’ה).

השכרת אופנועי ים היא “הבעייתית” ביותר מכיוון ששם מתרחשים רוב מקרי העקיצות, לכן תמיד עדיף לשכור דרך בית המלון בו אתם שוהים ולא מהעמדות על החוף. בתי המלון מרגישים מחויבים יותר לאורחים שלהם וברוב המקרים יקחו את הצד של האורח.

רכבים ואופנועים ניתן לשכור ממבחר גדול של חנויות הממוקמות באזורי התיירות. קצת סקר שוק, קצת התמקחות ואם נוצר ווייב טוב ביניכם לבין בעלי החנות- מה טוב. במעמד ההשכרה תבקשו לראות את הביטוח של הרכב. לרכב שמיועד להשכרה יהיה קוד 120. במידה ויש קוד 110 (כמו בתמונה) המשמעות שהרכב מיועד לשימוש פרטי בלבד ולא להשכרה, ולכן במקרה של תאונה הביטוח לא ייקח אחריות .לאופנועים, לרוב אין ביטוח “מקיף” , במיוחד לאופנועים כבדים או שטח. המשמעות שבמקרה של תאונה או נזק אתם תחוייבו בסכום המלא. כמו שציינתי כבר, יש ריבוי תאונות דרכים ובמיוחד בקרב רוכבי האופנועים, לכן אני ממש ממליצה על רכב, במיוחד כשמטיילים עם הילדים.

אז מה עושים במידה ונקלעתם לתאונת דרכים?

דבר ראשון והכי חשוב זה לא להתלהם ולא להתעצבן, אתם בחופש והכל פתיר.

אל תנסו להגיע לסיכומים לבד מול הצד השני, אלא קודם כל תתקשרו למשכיר ותעדכנו אותו, תבקשו שיגיע סוכן הביטוח והמשטרה.

מרגע שהגיע סוכן הביטוח למקום – הוא יילחם את “המלחמה” שלכם מול המקומיים, תסמכו עליו.

במידה ונקלעתם לאירוע שיוצא משליטה או שאתם חושבים שנגרם לכם עוול גם על ידי המקומיים וגם על ידי המשטרה, תזעיקו את משטרת התיירות במספר 1155 (מנסיון, מספיק שביקשתי מהשוטר המקומי שהיה מוטה נגדי להמתין עד שתגיע משטרת התיירות ומיד הוא שינה את עמדתו ופעל על פי החוק)

אחד היתרונות של משטרת התיירות זה העובדה שיש להם כוח רב והם מתעדפים את התייר (במידה והצדק עימו כמובן).

הכי חשוב זה לקחת את החופשה בקלות ולהנות!

מאחלת לכם חופשה נעימה וכיפית.